Velkommen til nettstedet til Schneider Electric

Velkommen til nettstedet vårt.

Du kan velge et annet land for å se tilgjengelige produkter eller gå til det globale nettstedet vårt.

Velg et annet land

  • Oil refinery, power management, oil and gas.

   Sikker strømbeskyttelse for olje- og gassindustrien

   • Lær

    Bruksbehovene i sektorer inkludert olje og gass skiller industriell UPS fra resten


    Gert Andersen | 14. oktober, 2014 |

    Du har kanskje sett bilder av avbruddsfrie strømforsyningsenheter (UPS) ment for industrielle miljøer, eller sett en på nært hold selv. En av de første tingene som gjør at disse UPS-ene ser annerledes ut enn de fleste andre UPS-er, er at en «industriell» UPS ofte har en industriell gråfarge på skapet, eller så kan de ha en unik farge som grønn eller rød. I tillegg er de ofte utstyrt med analoge instrumenter.

    På grunn av robuste skap, filtrering og andre faktorer er industrielle UPS-er også større enn kommersielle UPS-er med tilsvarende effekt. Med «kommersielle» UPS-er refererer jeg til produkter som hovedsakelig var et resultat av datasentermarkedet. Selv om noen kommersielle UPS-er er utmerkede for anlegget og lett industriell bruk, er det et behov for å forstå hva som kjennetegner en ekte industriell UPS.

    Ja, fra utsiden ser en industriell UPS annerledes ut når det gjelder instrumenter, menneskelig maskingrensesnitt og relativ størrelse. Det er imidlertid mye mer enn det som gjør at en industriell UPS skiller seg ut. Først og fremst har vi bruksbehovene, som er grunnlaget for både de innvendige og utvendige egenskapene til en industriell UPS.

    La oss starte med industribehovene og bruksområdene som er grunnlaget for forskjellene. Disse behovene er vanligvis knyttet til evnen til å takle og yte i tøffe forhold som for eksempel varme, våte eller fuktige forhold, å tåle støv eller vannsprut på steder som fabrikker eller gruver og å være sertifisert for bruk i soner med høyere seismisk aktivitet.

    Disse forholdene finner vi i vertikale bransjer som olje og gass, kjemiske anlegg, kraftproduksjon, kjernekraft, gruvedrift og produksjonssektorer som stål- eller sementproduksjon hvor utstyr trenger strømbeskyttelse, men forholdene er tøffe. I olje- og gassindustrien har for eksempel, gassrørledninger kompresjons- og dekompresjonspunkter med sensitivt utstyr som trenger en pålitelig og sikker strømforsyning. Eller så kan en offshore oljeplattform ha utstyr som trenger en UPS for kraftpålitelighet, men hvor enheten er utsatt for vær og vind.

    Husk imidlertid at selv i sektorer som olje og gass er det anlegg som raffinerier eller sentre for leteteknologi som har datasentre eller store serverrom som trenger en kommersiell UPS med høy kvalitet og riktig størrelse for strømpålitelighet. Så mens industrielle UPS-er er viktige i visse industrisektorer, bruker denne sektoren også et bredere spekter av UPS-produkter. Schneider Electric tilbyr et komplett utvalg av UPS-løsninger, fra UPS-er for datasentre og kontorbygninger til UPS-er som er egnet for lette industrimiljøer og virkelig industrielle UPS-enheter. De fleste av disse tilbys under Schneider Electrics Gutor-teknologiløsninger.

    Noen av funksjonene og kravene som er felles for en ekte industriell UPS, inkluderer:

    Evnen til å motstå støv og vannsprut. Denne evnen kommer delvis fra robuste skap med spesielle funksjoner for filtrering og forsegling, som er sertifisert for å oppfylle standardene fra National Electrical Manufacturers Association (NEMA), for eksempel NEMA 12.
    Spesialfarger eller en minste tykkelse på skapveggene. Kunder i sektorer som olje og gass har ofte spesifikke skapkrav i en tilbudsforespørsel (RFP) relatert til farge eller skapegenskaper.

    UPS-er som er beregnet for bruk i soner med høy seismisk aktivitet. Slike produkter er grundig testet for å motstå vibrasjoner.

    Robusthet kommer også fra «innsiden» av enheten. Industrielle UPS-løsninger har vanligvis komponenter som strømmoduler som er valgt for å yte godt i høyere omgivelsestemperatur.

    RFP-krav fra kunder relatert til komponenter, for eksempel astininnlegg for kobbermaterialer for å hindre korrosjon, belagte kretskort, også for korrosjonsbeskyttelse, eller krav om strekkoder eller annen identifikasjon på komponenter.

    Vanligvis er RFP-er for UPS-er for industrimiljøer veldig spesifikke når det gjelder dokumentasjon. Kunden ønsker kanskje en detaljert stykkliste (BOM) for de tilpassede UPS-ene, og i noen industrier, som atomkraft, trenger hver komponent vanligvis sin egen kvalitetsdokumentasjon.

    Slike krav gjør at industrielle UPS-er ofte er engineer-to-order- eller configure-to-order-løsninger konstruert for å samsvare med spesifikasjonene i RFP-ene.

    Hvis du som en leverandør av strømbeskyttelsesløsninger kommer over slike RFP-er med disse industrielle kravene, skal du vite at Schneider Electrics UPS-er med Gutor-teknologi spesialiserer seg på å møte disse behovene. I andre og lettere industrimiljøer som mange fabrikker med mindre tøffe forhold, kan det være overlapping mellom Gutor-teknologiløsninger og andre UPS-er fra Schneider Electric. Hvis du er eier/operatør eller entreprenør, kan du stole på at vi har en løsning for det du trenger, fra datasentre til lette industrimiljøer og de tøffeste miljøene.

    Ettersom industrier som involverer tøffe forhold som olje og gass og gruvedrift i økende grad bruker digitalisert utstyr som trenger pålitelig kraft, er behovet for industrielle UPS-er sterkere enn noensinne.

    Du kan lære mer om Schneider Electrics UPS-produkter via dette nettstedet. Hvis du vil ha mer informasjon om GUTOR-teknologiløsninger, kan du besøke dette nettstedet eller be om å snakke med en representant med kunnskap om industrielle UPS-løsninger.

    Lær mer
   • Se

    • Video om Gutor Malaysia

     Fabrikkoversikt for Gutor Malaysia, sveitsisk kvalitet, ekspertise; sertifisering, klienter.

   Nos conseillers sont disponibles pour répondre à vos questions de 8h00 à 18h00 du lundi au vendredi toute l'année.